App voor seksuele gezondheid

Project Anathema is in april 2021 gestart met als doel seksuele gezondheid van senioren onder de aandacht te brengen en daarmee het algehele welzijn van senioren te ondersteunen.

Een op de zeven ouderen heeft vragen over seksualiteit. Bijvoorbeeld over de effecten van medicatie op hun libido, erectieproblemen of hoe de intimiteit kan worden verbeterd. Antwoorden zoeken op Internet doet men niet graag. En voor veel ouderen is het een brug te ver om naar een therapeut of arts te stappen om problemen op het seksuele vlak te bespreken. KBO-PCOB is daarom in Europees verband aan het onderzoeken of een app senioren kan helpen met informatie en vragen over seksuele gezondheid.

Anathema wordt een app die over seksuele gezondheid gaat. Het is te vergelijken met een cursus, waarbij u bijvoorbeeld informatie krijgt over het ouder wordende lichaam, hoe behoeftes kunnen veranderen en welk effect medicijnen kunnen hebben. De deelnemer krijgt bijvoorbeeld oefeningen die passen bij de persoonlijke situatie. Op dit moment wordt gewerkt aan een prototype. Het is de bedoeling date App zelfstandig gebruikt kan worden maar dat ook hulp van een seksuoloog of arts mogelijk is.

Binnenkort start de testfase van deze App. Veel senioren staan positief tegenover een app waar zij veilig en discreet informatie kunnen terugvinden en hulp kunnen krijgen.Heeft u ook interesse? Meldt u dan aan als tester. Lees meer op de projectpagina.

Lees persbericht over onderzoek seks

Testen Anathema App 2022

Aanmelden voor deelname test Anathema App

Anathema is een app die over (uw) seksuele gezondheid gaat. U kunt het vergelijken met een cursus, waarbij u bijvoorbeeld informatie krijgt over het ouder wordende lichaam, hoe behoeftes kunnen veranderen, welk effect medicijnen kunnen hebben en u krijgt oefeningen die passen bij uw situatie, zodat u aandacht schenkt aan uw seksuele gezondheid wat onderdeel is van uw algehele welbevinden.

Naam(Vereist)The post App voor seksuele gezondheid appeared first on KBO-PCOB.