Bijeenkomst Seniorencoalitie: Krachtig Ouder Worden

Praat vandaag over morgen, zegt de Seniorencoalitie. Over de vraag hoe u graag ouder wilt worden. Want krachtig ouder worden vraagt om een goede voorbereiding. Dat betekent nadenken over de toekomstbestendigheid van uw omgeving. Is uw huis straks nog geschikt? Zijn winkels, zorg en andere voorzieningen dichtbij? En hoe ziet uw sociale netwerk eruit? Kunt u op familie, vrienden en kennissen rekenen als het nodig is?

De Seniorencoalitie vindt het belangrijk dat het gesprek over krachtig ouder worden niet over, maar mét u wordt gevoerd en start daarom een brede maatschappelijke dialoog. U kunt actief meepraten tijdens een van de twee gespreksmiddagen Krachtig Ouder Worden op maandag 27 of woensdag 29 november.

De bijeenkomsten worden op humoristische wijze ingeleid door cabaretière en actrice Jetty Mathurin, waarna publicist Peter Hilhorst een boeiende presentatie verzorgt. Presentatrice en zangeres Marlies Claassen zorgt voor een muzikale bijdrage. U wordt vervolgens uitgenodigd om in kleinere groepjes in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. Over hoe u graag ouder wilt worden. Over hoe we er het beste voor kunnen zorgen dat we langer vitaal blijven en langer kunnen wonen op een plek waar we ons echt thuis voelen. En over hoe we onze zelfraadzaamheid en zelfstandigheid kunnen houden in een toekomst waarin minder zorg beschikbaar is.

U kunt zich aanmelden voor een van de inspirerende gespreksmiddagen via www.deseniorencoalitie.nl

De Seniorencoalitie is een samenwerkingsverband tussen ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden, NOOM en SOMNL.

Lees het volledige bericht op KBO-PCOB.nl