De afdeling KBO Utrechtse Heuvelrug (UH) is er voor alle zeven dorpen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, te weten Amerongen, Doorn, Driebergen, Leersum, Maarn, Maarsbergen en Overberg.

De afdeling zet zich ervoor in dat haar leden mee kunnen blijven doen in deze samenleving en organiseert ook activiteiten voor haar leden.

Een veilige en comfortabele thuis situatie zorgt ervoor dat senioren langer thuis kunnen blijven wonen in een sociale omgeving waar zij onderdeel van zijn.

Die veiligheid betreft niet alleen de fysieke veiligheid van de thuissituatie en van de directe omgeving. Als KBO-UH werken we ook aan digitale veiligheid door training van senioren op het gebied van digitalisering.

Samen met de landelijke KBO-PCOB organisatie pleiten wij voor gelijke behandeling van senioren en voor de voorzieningen die senioren nodig hebben om mee te kunnen doen in deze samenleving.

Het past bij de oudere leeftijd om in balans terug te kijken op wat het leven heeft gebracht. Met vragen over de veranderende samenleving, over de impact van afhankelijkheid en eenzaamheid, vragen over door het leven geleden verliezen of beperkingen, en over de eindigheid daarvan. Wij willen als afdeling hier ook aandacht aan geven.

Als afdeling kunnen we alleen goed functioneren met voldoende vrijwilligers. Onderwerpen waar vrijwilligers zich mee bezighouden zijn bijvoorbeeld belastinghulp, internet-training, ouderen-advisering en sociale activiteiten. We nodigen onze leden van harte uit om hieraan bij te dragen. Via het contact formulier kunt u zich zelf aanmelden. Ook suggesties voor activiteiten zijn natuurlijk van harte welkom!